marți, 30 august 2011

Jurnal de calatorie - Piatra Craiului (I)


Vineri dimineata

M-am trezit la cinci cu inima stransa.La sase trebuia sa chem taxiul.
Ultimile pregatiri : tusul si oglinda, o lamaie si inca un maieu care sa-l am deasupra in rucsac - de schimb rapid. Bun, chem taxi si o voce draguta ma anunta ca vine in 4 minute. Perfect. Ma incalt cu bocancii noi, prind sapca de rucsac, vad crispy-urile pe masa, le arunc intr-o punga si o leg de rucsac. Gata. A venit momentul . Ridic rucsacul cu greu si-l pun in spate. Doisprezece kg. Greu, dar la emotiile mele nu se simte. Jambiere. Hm, oare sa am nevoie de ele? Nu ma mai intorc, doar se stie ca poarta ghinion sa te intorci din drum.


Vineri la pranz.


La ora unu am ajuns la Fantana lui Botorog. Ne dam jos din masina si incepem finisare bagajului. Fireste am uitat lamaia. Si folia de aluminiu. Si da, jambierele erau bune. Bocancii fiind noi ma cam rod la glezne. Dar nu-i bai. Taiem o pereche de sosete mai vechi si facem niste jambiere scurte numai bune pentru glezne. Mai adaugam trei litri de apa, ridicam rucsacul in spate si pornim la drum.



Spre Cabana Curmatura ( 1470m) prin Poiana Zanoaga, urcus prin padure.
Dupa primele 10 minute nu pot spune exact unde mi-era inima : era peste tot, in picior, in urechi, in piept. Fiecare por transpira, fiecare muschi se trezea la realitate.
Dupa prima ora, apare si prima basica, care este imediat tratata si bandajata. Facem pauza in Poiana Zanoaga si continua prin padure urcusul. Traseul pe harta este dat de 2 ore jumate , noi facem 3 ore jumate cu tot cu pauze si cu greutate.




Cum a fost cand am ajuns sus? Minunat. Ne astepta o ciorba de fasole cu ciolan si o minunata placinta de urda dulce cu marar. Asta pe langa un urias saint bernard ca ne-a intampinat bucuroasa cu un latrat gros.








Ne tragem sufletul , mancam , ne bucuram de privelistea minunata si campam. Cabana este situata intr-o poaiana in mijlocul crestelor si cum dispare soarele se lasa frigul. Asa ca se impunea o cana de vin fiert dulce si fierbinte sorbita pe'ndelete inainte de culcare .
Noapte buna...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu