M-a lovit creativitatea culinara si pofta. Recunosc de trei zile poftesc la scoici. Savuros, colorat, minunat..
Se iau scoici congelate, cu carapace - pentru design- si varsate la kg- sunt mult mai mari si mai carnoase. Se topeste o bucata de unt in care se inmoaie o ceapa tocata fin. Apoi se pun scoicile. Se stropesc cu putin vin alb -dulce, dupa gustul meu - se acopera si se lasa cateva minute sa se patrunda bine. Apoi se adauga cateva linguri de rosii cubulete, marar tocat, usturoi, sare si piper macinat proaspat. Se mai lasa cateva minute , se opresc si se servesc fierbinti cu multa , multa buna dispozitie.
Pui cu parmezan si rodie in crusta de prosciuto crudo
Deci...Asa cum vedeti si in fotografie este delicios, foarte delicios...
Pieptul de pui se lasa la macerat o jumatate de ora cu putin ulei de masline, zeama de lamaie, piper si verdeata tocata. Sare nu este nevoie , prosciuto fiind indeajuns de sarata. Apoi fiecare pieptulet se tavaleste in parmezan ras ( proaspat ras pentru o aroma mai buna), se infasoara intr-o feliuta-doua de prosciuto, se mai stropeste cu putina lamaie, se macina putin piper proaspat deasupra si se infasoara intr-o bucatica de folie de aluminiu, transformandu-l intr-un mic pachetel ce va tine tot sucul inauntru. Se da la cuptor cam jumatate de ora, si la sfarsit se desfac pachetelele si se lasa 3 minute la gril. Se serveste fierbinte cu lamaie si rodie dupa dorinta proprie.
Desert...
Cum tot ce am servit mai inainte este foarte satios am hotarat ca desertul sa fie mai usor: braza dulce cu mucegai- brie -cu pepene galben si nelipsitul vin alb dulce.
Foarte tare Andruk ai nişte foi pentru minte inimă şi friptură absolut savuroase aici. felicitări. pun la bookmark şi dacă îmi place şi mîine mă abonez. fair enough nu?
RăspundețiȘtergerepe se : mîine cumpăr scoici poţi să fi sigură.
poate sunt gravid mai şti?...:)))
Ba bucur teribil si sunt uimita...in sfarit dupa o zi ploioasa, rece , noroasa,si ingramadita prin autobuzele bucurestene, o veste minunata...cineva ma citeste...:D...si chiar e impresionat frumos de ceea ce scriu...minunat...
RăspundețiȘtergereCe ma surprinde mai tare este ca traficul celor doua zile cu retete este triplu celui unei saptamani intregi cu poezie...:)))...
Concluzia ...visele nu tin de foame...:)))